Laura Medina Cafe: Menyajikan World Menu dengan Hidangan Tempatan, Barat dan Korea

Amir Ariff
2 Min Read

Lokasi: No. 34, Jalan Nova K U5/K, Subang Bestari, Seksyen U5, 40150 Shah Alam, Selangor Hubungi: 0196202905 Harga: RM16 hingga RM40

Waktu Operasi

Isnin-Khamis: 3:00 petang hingga 10:30 malam

Jumaat: 3:00 petang hingga 10:30 malam

Sabtu: Tutup Ahad: Tutup

Laura Medina Cafe adalah destinasi makan yang menawarkan “world menu” yang merangkumi hidangan tempatan, Barat dan Korea. Tempat ini memiliki pilihan menu yang unik dan bervariasi yang pasti memuaskan selera pelanggan.

Antara menu yang paling popular adalah Spaghetti Bolognese With Meatballs (RM13.90) yang menggabungkan dua cara penyediaan pasta dalam satu hidangan. Pasta dimasak aglio olio dengan minyak zaitun dan diserikan dengan chilli flakes dan lada hitam, sementara sos bolognese ditambah dengan bebola daging dan dituangkan ke atas pasta untuk memperoleh rasa yang masin, pedas dan masam.

Ayam Korea Cheesy (RM19.90) juga sangat disukai kerana ayam yang digoreng diproses sekali lagi dengan perapan istimewa ala Korea dan minyak bijan sebelum ditaburkan dengan keju.

Mahakarya Agung (RM18.90) pula menyajikan ayam buttermilk, daging hitam dan daging kunyit bersama nasi putih, telur masin, salad dan papadom. Ayamnya empuk serta sos buttermilk lemak berkrim dengan sedikit rasa pedas dari daun kari dan cili padi. Daging juga terasa lembut.

Mahakarya Grill (RM39.90) adalah menu yang ideal bagi mereka yang suka ber variety. Talam dipenuhi dengan chicken chop, grilled lamb, spaghetti aglio olio, nasi goreng, cheesy fries dengan sos bolognese, roti bakar dan jagung rebus.

Jangan lepaskan peluang untuk mencuba menu unik dan bervariasi di Laura Medina Cafe. Hubungi mereka sekarang untuk tempahan!

Share this Article
Leave a comment